Back

TomTom: Adventure on the road

Adventure on the road

Lukkien went to Capetown to film and photograph the new TomTom Rider. A handy GPS for motorcycle drivers. We created 3 video’s and beautiful website content. It was quite the production, that is why local production company Artists & Legends gave us a hand.

De TomTom Rider biedt de motorrijder de mogelijkheid een meer avontuurlijke route uit te stippelen. Daarnaast is het een device dat verbindt: routes delen, uploaden vanaf je andere apparaten en on-the-go routeplanning. Een veelzijdig apparaat doordat het praktische GPS-device ook kan roteren en in de auto is te gebruiken.

Het was een bijzondere productie niet alleen vanwege de prachtige locatie, ook een uitdaging wat betreft film en fotografie. De scherpe bochten en bewegelijke motoren vragen om extra coördinatie en een heldere visie.

Om de vrijheid van het motorrijden te kunnen weergeven zijn een aantal beelden vanuit first person perspectief geschoten. Een camera is met een speciale beugel aan de motor bevestigd, zo’n camera weegt al snel een paar kilo, daarom is een professionele motorrijder ingezet om de motor met camera te kunnen besturen. Een aantal wegen moesten afgesloten worden voor de veiligheid. Voor de fotografie is de fotograaf achterop meegereden.